In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Brood met zachtgekookt ei en avocadopasta

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

De avocadovrucht is bijzonder voedzaam. In tegenstelling tot de meeste vruchten bevat de avocado zeer veel olie (5 tot 23 g per 100 g vruchtvlees). De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. De avocado bevat ook veel mineralen zoals ijzer en kalium en is tevens rijk aan proteïne. (Bron: Wikipedia)

Wat hebben we nodig:

Bereiding

Prak de avocado met het citroensap, peper en zout. Breng een steelpannetje met water aan de kook, prik aan de onder- en bovenzijde van het ei een fijn luchtgaatje en leg het eitje 5 minuten in kokend water.

Smeer intussen de avocadopasta op je sneetje brood. Pel je eitje en maak er een scheurtje in. Leg het eitje bovenop de avocadopasta en serveer.

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Most Recent Articles

Winterpaella met kip en chorizo

Gehaktpastei met vanille kriekskes

Homemade mayonaise

Tricolore fusilli met chorizo en aubergine

Show more