Give us a like and we'll keep you in the loop.

In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Burrata-appel uit de oven

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Wat hebben we nodig? Heel simpel! Een appel, wat grof gehakte walnoten, olijfolie, balsamicosiroop, peper van de molen en burrata.

Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room.  De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een zeer romige en zachte smaak krijgt.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180°.

Snijd een klein stukje van de onderzijde van de appel af zodat hij mooi rechtop kan staan. Doorboor hem vervolgens zodat je het klokhuis kan verwijderen en snijd hem in ringen van om en bij de centimeter.

Snijd ook je burrata in schijfjes.

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Nu gaan we stapelen: Bouw de appel terug op maar bestrijk elk schijfje met wat olijfolie, maal er wat peper over en leg dan een schijfje burrata erop, vervolgens weer een met olijfolie bestreken appelschijfje, wat peper en weer eens schijfje burrata… Ga zo verder tot je appel terug een appel is. 😊 Doorprik hem met een houten stokje in de holte van het klokhuis zodat hij mooi samen blijft. (Check ook af en toe even of hij niet omvalt als hij in de oven staat en grijp tijdig in)

Zet de burrata-appel in een ovenschotel en doe er een beetje aceto-balsamicosiroop en nog wat olijfolie overheen.

Plaats hem 30 minuten in de oven, de laatste 10 minuten voeg je de walnoten toe zodat deze lekker krokant worden.

Smakelijk!

- Geïnspireerd op een receptje van Pascale Naessens -

Most Recent Articles

Show more