In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Ceviche van zalm

Ceviche van zalm&nbsp;&mdash;&nbsp;by <a href='https://www.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
Ceviche van zalm — by Ine Jacobs

Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika. Voor de bereiding van ceviche kunnen verschillende soorten vis gebruikt worden. De vis wordt eerst gemarineerd met citroen, limoen soms zure sinaasappel. Deze zuren zorgen ervoor dat de vis langzaam gaart. Er worden ook gesneden uien en chilipepers aan toegevoegd en het geheel wordt bestrooid met zwarte peper en zout. Ceviche is ideaal als voorgerechtje. Wij gaan er vandaag eentje met zalm op tafel zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600gr rauwe zalm
  • sap van 3 limoenen en 3 citroenen
  • 1 zoete ui (in ringetjes)
  • grof zout
  • koriander en dille
  • olijfolie

Bereiding

Snijd de zalm in blokjes en doe in een kom. Voeg het citroen- en limoensap, de ui, wat grof zout, de peper en de helft van je fijngesneden koriander en dille toe. Giet er nog wat olijfolie overheen en zorg dat je vis onderstaat. Dek de kom af en zet een nachtje in de koelkast.

Dien de ceviche in kleine bordjes op en strooi er nog wat verse koriander en dille over.

Most Recent Articles

Winterpaella met kip en chorizo

Gehaktpastei met vanille kriekskes

Homemade mayonaise

Tricolore fusilli met chorizo en aubergine

Show more