Give us a like and we'll keep you in the loop.

In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Chicken on can

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Chicken on can, braadkip op een blikje bier. Het is werkelijk zo eenvoudig als het klinkt!

Ingrediënten

1 braadkip of Mechelse Koekoek
een blikje bier 0,5l
kippenkruiden of Cuisine-à-Vous' magische kippenmix
olijfolie

Bereiding

Cuisine-à-Vous' magische kippenmix : 1 tl venkelzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl bruine suiker, 1 tl cayennepeper, 2 tl grof zeezout, zwarte peper
Ik heb deze mengeling in een grote hoeveelheid gemaakt en in een afgesloten pot in mijn keukenkast gezet. Let er dan wel op dat je het venkel- en komijnzaad eerst kneust in een vijzel alvorens te mengen met de overige ingrediënten.

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Meng de Cuisine-à-Vous-kruiden, nadat je eerst het venkel- en komijnzaad gekneusd hebt, met wat olijfolie tot je een pasta krijgt. Smeer hier je kip mee in, vanbinnen en vanbuiten.
Gebruik je kippenkruiden uit een potje dan hanteer je dezelfde werkwijze.

Nu the fun part :-) : Trek je blikje bier open en neem er enkele slokken uit, het blikje moet nog 3/4 gevuld zijn. Verwijder eveneens het lipje.
Plaats dan je kip op het blik en schuif dat in de kip zodat het lijkt of je kip 'zit' op het blik.

Verwarm ondertussen je gasbarbecue tot 150°C en plaats je blik (met kip erop) in een vuurvaste schotel met wat kipbouillon. Sluit het deksel en braad de kip gedurende 2 uren.
Ga regelmatig kijken of de temperatuur van 150° behouden blijft (mag max 160° worden!) en giet regelmatig wat water bij in de vuurvaste schotel.

Na 2 uur krijg je de sappigste kip ooit voorgeschoteld!

Eventjes opletten nog bij het verwijderen van het bierblik: gebruik hier ovenhandschoenen voor en schuif het blik voorzichtig uit de kip, je zal zien dat dit vrij vlotjes gaat. Nadien snijd je de kip netjes in stukken

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Most Recent Articles

Eieren: hoe weet je of ze nog vers zijn?

Verrukkelijke maaltijdsalade

Show more