Give us a like and we'll keep you in the loop.

In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Geroosterde sweet potato met zure room-dressing

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Ingrediënten 4 personen

8 grote “sweet potatoes” olijfolie peper en zout

de dressing een potje zure room een handvol fijngehakte verse muntblaadjes een klein teentje knoflook 1 el cayennepeper

Bereiding

De zoete aardappel kan op verschillende wijzes bereid worden, belangrijk is dat het vruchtvlees zeer mals en zacht is alvorens je er je mes en vork in zet. 😊

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

1. De oven Verwarm de oven voor op 200°. Was de zoete aardappelen zorgvuldig en snijd ze met schil er nog aan in 4 stukken. Wrijf ze in met olijfolie, peper en zout en doe ze in een ovenschotel. Zet ze gedurende 45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

2. De (gas)barbeque Hier kan je kiezen voor 2 methodes, oftewel snijd je ze in vieren en doe je ze in een vuurvaste schotel zoals hierboven beschreven oftewel leg je de sweet potatoes met schil en al op de rooster. Als de schil zwartgeblakerd is, zijn je aardappelen klaar en kan je ze 'uitlepelen' zoals een aardappel in de schil. Indien je kiest voor de schotel-methode, ga je de bbq als oven gebruiken: aangezien de graden voor elk type wellicht anders zijn, moet je dit eerst even uittesten. In het geval van mijn gasbbq heb ik hem voorverwarmd tot 230° en er de aardappelen 45 minuten ingezet.

Tot daar de aardappel-kwestie, nu de hemelse dressing 😊 Meng de ingrediënten voor de dressing samen in een kom en giet ze uit over de zoete aardappel-stukjes. In het geval je voor de aardappel-in-de-schil versie gekozen hebt, dien je de dressing apart in een potje op!

Deze bereiding combineert heerlijk met een stukje lamsvlees.

Smakelijk!!!