Give us a like and we'll keep you in the loop.

In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Gevulde Hokkaido pompoentjes

Gevulde Hokkaido pompoentjes&nbsp;&mdash;&nbsp;by <a href='https://www.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
Gevulde Hokkaido pompoentjes — by Ine Jacobs

De Hokkaido pompoen is een kleine variëteit van de reuzenpompoen en stamt af van het meest noordelijk gelegen Japanse eiland Hokkaido. In 1957 bracht een Japanse professor zaden van deze pompoensoort mee naar Europa. Al snel bleek dat de plant ook in ons klimaat bijzonder goed gedijt. Hokkaido pompoenen, ook wel Uchiki Kuri of Japanse pompoenen genoemd, zijn één van de smakelijkste pompoenen om te eten. Er bestaan 2 varianten: de oranje of de donkergroene. Vandaag gaan we met de donkergroene variëteit een heerlijke bolognaise maken.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 Hokkaido pompoenen
  • 450gr gehakt varken-kalf
  • 1 fles passata van om en bij de 680gr
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zoete ui
  • 1-2el rode wijnazijn
  • olijfolie, peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Snijd de hoedjes van de pompoenen, verwijder de pitten en snijd met een scherp mes zoveel mogelijk vruchtvlees uit de pompoen zonder de schil te kwetsen. Strijk de holle pompoenen in met olijfolie, peper en zout en zet ze een half uur in de oven.

Zet een kastrol op het vuur en stoof er je fijngesneden ui en geperste knoflook in aan. De ui moet glazig zijn en de knoflook mag niet aanbranden. Blus vervolgens beiden met de wijnazijn.

Voeg dan je in blokjes gesneden pompoenvruchtvlees toe en roerbak ze een vijftal minuten mee. Doe dan je gehakt in de kastrol en bak het rul. Tenslotte giet je er de passata overheen, kruid je de saus nog wat bij met peper en zout en laat je de bolognaise-saus een halfuurtje sudderen zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Haal je pompoentjes uit de oven en vul ze op met de bolognaise-saus. Indien gewenst kan je ook wat Griekse deegwaren koken en deze eveneens mee in de pompoentjes doen. Je zal ook zien dat het resterende vruchtvlees in de pompoentjes heerlijk zacht geworden is in de oven en dat je het kan mee uitlepelen samen met de bolognaise.

Gevulde Hokkaido-pompoentjes&nbsp;&mdash;&nbsp;by <a href='https://www.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
Gevulde Hokkaido-pompoentjes — by Ine Jacobs

Most Recent Articles

Dame Blanche de luxe

Warme appeltjes met ricotta

Show more