In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Hasselback patatjes

Hasselback patatjes — by Ine Jacobs
Hasselback patatjes — by Ine Jacobs

Dit aardappelgerecht, een recept uit de 18e eeuw, heeft zijn oorsprong in het Hasselback restaurant te Stockholm. De waaiervormige aardappeltjes zijn niet alleen mooi maar ook heel makkelijk om te maken. Serveer ze als bijgerecht of met een vulling als hoofdgerecht. Werk ze naar smaak af met Parmezaanse kaas, of serveer ze met fijngehakte verse of droge kruiden zoals in dit recept.

Ingrediënten

  • Kleine, vastkokende aardappeltjes (krieltjes)
  • olijfolie of gesmolten boter
  • rozemarijn en tijm
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Steek een tandenstoker in de lengte van de aardappelen. Snij de aardappelen vervolgens in fijne plakjes. Dankzij de prikker snij je de aardappelen niet volledig door. 

Meng in een kommetje de olijfolie met peper en zout.

Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en overgiet met de helft van de olijfolie. Laat 20 minuten in de oven roosteren. Verlaag de temperatuur naar 160°C, giet de rest van de olijfolie (ditmaal met 1 eetlepel rozemarijn en 1 eetlepel tijm eraan toegevoegd) over de aardappelen laat nog 20 minuten in de oven verder garen.

Välsmakande!

Tip: Wens je er stukjes parmezaan tussen te steken dan doe je dit ook de laatste 20 minuten.

Most Recent Articles

Winterpaella met kip en chorizo

Gehaktpastei met vanille kriekskes

Homemade mayonaise

Tricolore fusilli met chorizo en aubergine

Show more