Give us a like and we'll keep you in the loop.

In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Torentje van aubergine, zoete aardappel en geitenkaas

Torentje van aubergine, zoete aardappel en geitenkaas — by Ine Jacobs
Torentje van aubergine, zoete aardappel en geitenkaas — by Ine Jacobs

Ingrediënten voor 2 hapjes

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 1 potje zachte geitenkaas (type Chavroux)
  • peper, zout, olijfolie
  • een blaadje groen voor de afwerking (basilicum, peterselie …)

Bereiding

Verwarm de oven voor op grill-stand 220°.

Snijd met behulp van een keukenmandoline de aubergine en zoete aardapel in schijfjes.

Doe je aubergineschijfjes in een vergiet en strooi er voldoende zout over. Laat ze boven de pompbak 10 minuten uitlekken. Spoel ze nadien goed af en dep ze droog.

Zet een pannetje met water op het vuur. Als het water kookt, doe je er de aardappelschijfjes een 3tal minuten in. Zeker niet langer anders gaan ze breken! Spoel ze nadien af onder koud water .

Strijk de aubergine- en zoete aardappelschijfjes in met wat olijfolie en kruid ze met peper en een beetje zout. Opgelet met het zout, geitenkaas heeft ook al een zilte smaak.

Leg de schijfjes op een grillplaat in de oven en grill de groenten voor 7-8 minuten. Ze mogen niet zwart zijn maar moeten toch een krokant randje hebben. In mijn oven waren ze na 7-8 minuten perfect!

Meng in tussentijd in een kommetje de geitenkaas met een scheutje olijfolie. Steek de groenteschijfjes met een metalen brede schep van de grillplaat en laat ze kort afkoelen. Maak een torentje met afwisselend de geitenkaas en de groenten. Serveer als hapje bij een glaasje bubbels.

This article was originally published on @jacobienie

Most Recent Articles

Dame Blanche de luxe

Show more