Give us a like and we'll keep you in the loop.

In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Vanille-kippetje met rozemarijn en appeltjes

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 braadkip van +/- 1500 gr
  • 2 appels
  • 2 vanillestokjes
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 7 kookaardappeltjes
  • peper en zout
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook (in schijfjes)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160° als je de kip 2 uren wenst in te zetten, als je voor een kortere braadtijd (1u15min) wil gaan, verwarm je voor op 180°.

Schraap de vanillestokjes met een koffielepeltje leeg nadat je er over de hele lengte heen een slip in hebt gemaakt. Meng de zwarte vanille met het kokosvet.

Kruid de kip goed met peper en zout en wrijf ze in met het vanille-mengsel, ook onder het vel! Dit doe je door voorzichtig eerst met je vingers het vel 'los te steken' van de huid. Nadien kan je makkelijk onder het vel gaan om het mengsel uit te smeren. Plaats de kip in een ovenschotel en leg er de takjes rozemarijn overheen

Snijd de appels in vieren met de schil er nog aan, was je aardappeltjes goed en snijd ze ongeschild in 2. Leg ze allebei bij de kip in de schotel. Leg de knoflookschijfjes bovenop de aardappeltjes.

by <a href='https://cuisinevous.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
by Ine Jacobs

Zet de schotel in de oven. Ben je voor de 160° braadtijd gegaan, draai dan je oven naar stand 150° voor de laatste 30 minuten en draai de kip dan op haar rug/buik. Op die manier zakken de sappen en wordt ze ultramals!

Dit gerechtje combineert prima met verschillende groenteschotels zoals de geroosterde groenten met basilicumsaus.

 - Geïnspireerd op een receptje van Delhaize -