In dit online kookmagazine probeer ik de drie tafelmomenten met je gezin in de kijker te zetten: zo zal je zien dat ik niet enkel het thema warme bereidingen aansnijd maar dat ik jullie ook graag probeer te inspireren voor een happy lunch, een verrassend ontbijt of een betoverend lekker dessertje!

Venkeltatin met Danish Blue

Venkelatin met Danish Blue&nbsp;&mdash;&nbsp;by <a href='https://www.smallteaser.com/user/jacobienie' class='captionLink'>Ine Jacobs</a>
Venkelatin met Danish Blue — by Ine Jacobs

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2-3 venkelknolletjes
  • 150gr Danish Blue (Blauwe schimmelkaas)
  • 1 el honing
  • rozemarijn
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°.

Snijd de venkel fijn en houd wat van het loof bij voor de garnituur achteraf. Stoof hem aan in een pan in wat olijfolie en kruid bij met peper en zout. Voeg de honing toe en laat de venkel zacht worden en karameliseren op een matig vuur.

Doe vervolgens de venkel in een lichtjes ingevette bakvorm en strooi er je blauwe kaas over. Dek de bakvorm af met het kruimeldeeg en druk het deeg goed aan tegen de binnenzijde van de vorm.

Venkeltatin met Danish Blue&nbsp;&mdash;&nbsp;by Ine Jacobs
Venkeltatin met Danish Blue — by Ine Jacobs

Bak de pastei gedurende 25-30 minuten in de oven en laat ze 3 minuten afkoelen nadien. Neem een groot serveerbord en ovenhandschoenen en druk het bord tegen het bladerdeeg. Draai snel om. Werk de tarte tatin af met wat rozemarijn en het venkelloof. Dien op met een fris rucolaslaatje.

Most Recent Articles

Winterpaella met kip en chorizo

Gehaktpastei met vanille kriekskes

Homemade mayonaise

Tricolore fusilli met chorizo en aubergine

Show more